Ladik Belediyesi Maske Üretiyor

Belediye Başkanımız Nurhan Yapıcı Özel, salgınla mücadelede hayata geçirdiği örnek projeyle, hem ilçenin maske ihtiyacını karşılıyor hem de üretimde emeği olan kadınların gelir elde etmesini sağlıyor.

İlçe Kaymakamlığı aracılığıyla maske dikimi için gerekli malzemelerin teminini yaparak, ilçemizdeki bayan terzilere ve Ladik Halk Eğitim Müdürlüğü’ndeki usta öğreticilere maske yaptıran Ladik Belediyesi, sterilizasyon işleminin ardından üretilen maskeleri vatandaşlara dağıtıyor.

Salgınla mücadelede ilçe olarak el birliği içerisinde hareket ettiklerini ifade eden Belediye Başkanımız Nurhan Yapıcı Özel, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla, vatandaşlarımız maskeleri ücretsiz temin edebiliyorlar. Biz de bu noktada kadınlarımız ile birlikte ilçemizdeki maske ihtiyacını karşılamak için üretim yapmaya karar verdik. Dikim için gerekli malzemeleri Kaymakamlığımız aracılığıyla Belediye olarak tedarik ettik. Bayan terzilerimizin ve usta öğreticilerimizin ürettiği maskeleri, sterilizasyon işleminin ardından vatandaşlarımıza dağıtmaya başladık. Bu zamana kadar yaklaşık 10000 maskeyi; Belediyemize müracaat eden hemşerilerimize, esnafımıza, pazara gelen vatandaşlarımıza ve kamu kurumlarımıza dağıttık. Günlük maske üretimimiz ve dağıtımımız halen devam ediyor. Belediyemize gelip, maske talep eden vatandaşlarımızda asla geri çevrilmiyor. Bu zorlu süreçte elini taşın altına koyan, desteklerini esirgemeyen ve emek veren herkese minnettarım. Evet zor günler geçiriyoruz. Ama inanıyorum ki; bizim bu birlik ve beraberliğimiz tüm sıkıntıları bertaraf edecektir. Rabbim, devletimize, milletimize zeval vermesin." dedi.